Home Ljepota

Ljepota

Za idealnu težinu jesti kvalitetno a ne malo

Odrasla osoba u prosjeku dobije po pola kilograma na težini svake godine. Hrana koju čovjek unosi od ključne je važnosti za ovo pitanje. Običnom je čovjeku to vrlo teško primijetiti, ali u toku 20 godina oko 10 kilograma dodatne težine. Dakle, predstavlja veliki problem.

Više...

Pokus s miševima slučajno otkrio način da se prekine ćelavljenje?

Provodeći istraživanja o uticaju stresa na probavni sistem, naučnici su slučajno nabasali na nešto što bi se moglo pokazati čudotvornim lijekom protiv gubitka kose.

Više...

Težina kod žena: Tjelovježbom se može održavati težina

Za žene u srednjim godinama stručnjaci tvrde da je sat vremena tjelovježbe dnevno neophodan kako bi samo održavale težinu. Život jednostavno nije pravedan. Biološki gledano, žene imaju više masnoće u tijelu nego muškarci. Njihova tijela zahtijevaju manje kalorija nego kod muškaraca. Za većinu muškaraca i žena, uklapanje jednog sata tjelovježbe u svoj ionako pretrpani raspored je teško, ako ne i nemoguće.

Više...

Ukrašavanje očiju u starom Egiptu - dekoracija, ali i zaštita protiv infekcija

Sačuvani umjetnički prikazi iz vremena drevnog Egipta pokazuju oči faraona i duhovnih čelnika obrubljene crnom bojom.  Čini se da njihovo ukrašavanje očiju nije imalo samo dekorativnu funkciju, nego da ih je također štitilo od infekcija. 

Više...

Novi čokoladni trendovi za ljubitelje slatkoga

Sveoubuhvatni izvještaj američke slastičarske industrije navodi kako su čokoladni trendovi za sljedeću godinu dodavanje zdravijih sastojaka i kombiniranje čokolade s različitim okusima.

Više...

Hrana za skidanje kilograma

Bez muke nema skidanja kilograma. Potrebno je mijenjanje životnih navika da bi se kilogrami počeli skidati. Treba jesti što više voća i povrća, jer u sebi sadrže malo kalorija, a brzo zasite.

Jabuka je tvrdo voće koje se treba dugo žvakati, te tako zasititi. Grejp pomaže pri bržem gubitku kilograma i veliki je pomagač u borbi protiv masnih naslaga, jer sadrži mnogo vlakana. Ako mu se ne dodaje šećer, grejp ima manje kalorija od naranče iste težine.

Više...

Višak šećera prelazi u masne naslage

Kad pojedemo šećer on biva probavljen i pretvoren u glukozu. Dolazak šećera u krv daje signal gušterači da proizvede hormon inzulin bez kojeg šećer, nužan za energiju, ne može ući u naše ćelije. Ako šećer brzo uđe u krv te ga odjednom bude previše, npr. kada pojedemo čokoladu ili bijeli hljeb, proizvodi se mnogo inzulina. Mnogo šećera, mnogo inzulina, imamo puno energije, ali sve kratko traje.

Više...

Protiv bora voćem i povrćem

Ljudi koji jedu puno voća i povrća, imat će manje bora, pokazala je naučna studija objavljena u najnovijem broju njemačkog stručnog časopisa "The Dermatologist".

Čak i osobe koje normalno jedu mogu učiniti da im koža izgleda mlađe, promijene li način ishrane i dodaju puno paradajza i crvene paprike, navodi se u studiji. Slobodni radikali, nestabilne molekule kisika, glavni su faktor preranog starenja kože i raka kože.

Više...

Hrana i izgled kože

Hrana je vrlo važna za naše zdravstveno stanje, a od nje zavisi i izgled kože. Koža će zablistati i postati ljepša ako pazite šta jedete.

Više...

Select language

English French German Italian Portuguese Russian Spanish